Semalam tgk Halaqah kat tv9..mmg topic yg best..
dan speaker utk topic ni adalah feberet sy iaitu DR.DANIAL ZAINAL ABIDIN
tajuk nye 'Kenapa Yahudi'..
ape beza yahudi dan zionis?
tak semua yahudi tu jht..yg jht adalah ZIONIS..
zionis di asaskan oleh seorang lelaki yg bernama Herzl..
tp kat sini sy bkn nk tulis sejarah Zionis..tp sekadar utk berkongsi ilmu yg sy dpt..

antara kite sedar dan x sedar sbnrnye kite sdg di attack oleh mereka..
sedar kan?
sy sendiri pon kdg2 terleka..huhu
cmne cara merka attack kite...?
serangan minda,media n elektronik..
1.HIBURAN YG MELAMPAU..
contoh:ramai sgt bdk ppuan skg minat K-Pop atau KOREAN POP..habis semua nama artis k-pop dihafal termasuk lah befday mereka..sy jgk x terkecuali meminati mereka ni..sy penah terfikir adakah ni salah 1 agenda zionis..sbb sy pernah terbaca 1 artikel mengatakan bhw ramai kaum wanita yg mengikut ajaran dajjal sampaikan saudara lelaki mereka trpkasa mengikat mereka di rumah..

2.PERGAULAN BEBAS
lihat je la fenomena kat negara kita skrg,bc paper je mesti ade kes buang bayi
tu dah membuktikan nya..

sbnrnye byk lg serangan zionis kpd kita dlm bentuk yg lain cntohnye pendidikan,makanan,gaya hidup,ekonomi dan etc..

kalau kwn2 sume nk tawu sistem riba jgk berasal dr zionis..bermula dgn BANK OF ENGLAND..dan seterusnye merebak di seluruh dunia termasuklah negara kite sndiri kan..?

byk sgt kalu nk bercakap psl ni,kalau kwn2 rajin bole la mengkaji sendiri
bak kata DR.Danial remaja skrg suke kan hiburan tak ada yg nk MENGAJI DAN MENGKAJI..

itulah antara ilmu yg sy dpt share dgn kwn2 dr HALAQAH smlm..
HALAQAH mgu dpn pon best jgk topicnye..tajuk nye '825 HARI' yg menceritakan psl Khalifah Umar Abdul Aziz..jom tgk =)
4 Responses
  1. hazarul Says:

    btol2.. jgn buat penyanyi sebagai idola..
    men bola.. tp jgn minat bola.. :D
    90++ minit abis gitu je..


  2. hanaani Says:

    btol tu bola pon sme kan tp sy mmg x minat bola,tp tu la lagho dgn K-POP ade la
    huhu
    nk insaf dah =)


  3. hazarul Says:

    contoh je.. :P
    erm.. ok la.. awk taw lgu tu K-POP..
    sy pakai dgr je lagu..
    tanpa taw tajuk.. :D


  4. roset Says:

    btul th....ramai yg x sda kn...
    yahudi gne agenda SPIDER untk klh kte tnpa kte sdar...
    so jgn lah lagho sngt hdup kte nh...
    slalu2 lah brigat...hee..
    (^_^)...