sukenye ade roadblock la!!!

ok,dah lama sy menantikan roadblock.
nk taw knp?sbb nk menunjuk lesen la hoho..hari2 bwk selama ni x penah2 kene roadblock.
kecuali mase x reti bwk kete lg,trpakse tlg kwn sbb dy lpe bwk lesen so di suruhnye sy drive hoho,ms tu mmg cuak la sbb x penah bwk kete lepas dpt lesen kan.. ok tu cte lame

so blk klntn ni mmg habis2 la sy gune kan kereta drive sane sini n mengharapkan roadblock haha,,adoi
n kebetulan smlm g keje sy lupe lak bwk purse,smpai tmpt keje baru pasan x bwk purse,so dgn lesen2 la sy tinggal kat uma kan,
mase kt tmpt keje tu da cuak,abes la cmne kali ade roadblock mlm ni,tibe2 trpk mcm tu
tp sy sedapkan hati la sbb selama sy keje sini n lalu jln tu x penah2 ade roadblock lg..
tiba la pukul 10.30 mase tuk balik,tgh2 syok2 drive tetibe nmpk BERHENTI,PEMERIKSAAN POLIS.
ya Allah Tuhan je tawu pasaan sy mase tu,nk u-turn mcm nmpk sgt mcm penjenayah kan,so sy dh meredhakan hati lah kalo nk kne saman mlm ni huhuh,nk nanges ase..
tp nmpk kete2 kat depan dilepaskan cmtu je sy lega la sket,sampai je turn sy..abg polis tu wat muke garang n suruh sy benti,haa sudahh..adoii
sy benti la dgn pasaan penuh kecuakkan..
dy tanya
pak polisi:pakai tali pinggang x?(dlm loghat sabahan)
sy:pakai(angkat tgn dan tunjukkan tali pinggang yg sy selitkan kat bwh lengan)
pak polisi:knp pakai mcm tu(muke nk gelak sambil tgk kwn dy)
sy:hehehe (senyum je)
sambil tgk kpd kwn pak polisi ni explen knp sy pkai mcm tu.(ape dy ckp sy x dgr la)
pak polisi:owh ok nnt sy pakai mcm tu jgk,bole jln (sambil ketawakan sy) (-_-)

hahaha dlm kereta tu sy x abis2 dok gelak je
knp?pelik sgt ke pkai seat belt mcm tu??hohoho
alhamdulillah lega tersangat2 sbb pak polisi tu x tnye lesen pon (^_^)



nota kaki:pengajaran nak sgt roadblock kan,nah amekkaw!haha tp xnk la time x bwk lesen hadoih
3 Responses
  1. mrconfius Says:
    This comment has been removed by the author.

  2. mrconfius Says:

    hehe tu la mintak lg..


  3. hanaani Says:

    haha tu la psl kan skali dah kne